Hjem Kenema   

 

Kenema er den tredje største byen i Sierra Leone, etter hovedstaden Freetown og Bo. Byen har ca 165 000 innbyggere (2009 estimert). Byen er et viktig diamantindustri-område, og fungerer som økonomi- og finanssentrum av Øst-provinsen, sammen med Koidu Town.

 

Krio er det mest utbredte språket i byen Kenema, i likhet med resten av Sierra Leone.

 

 Regjering

Kenema styres ved hjelp av et bystyre som er ledet av en borgermester. Borgermesteren er ansvarlig for den allmenne ledelse av byen og for å sørge for at lokale lover opprettholdes. Borgmesteren velges direkte av innbyggerne i Kenema. Nåværende borgermester av Kenema er Evans Brima Gbemeh

Demografi

Kenema er en av de byene i Sierra Leone med størst etnisk mangfold, men Mende-folket utgjør majoriteten. De utgjør 30 % av befolkningen i Sierra Leone. Byen huser alle landets etniske grupper. Mange Libaneserer bor i Kenema.

 

 Sport

Som i resten av landet er fotball den mest populære sporten i Kenema. “Kamboi Eagles” og   “Gem Stars” er de to mest populære fotballklubbene. Gem stars spiller i “Sierra Leone National premier League”.

Utdanning

Som i resten av Sierra Leone, har Kenema et utdanningssystem med 6 års grunnskole og seks års sekundærskole. Grunnskolen er gratis og er statlig sponset, men man må ha skoleuniform for å gå der og det har ikke alle råd til.

 

Kamboi Agriculture and Welfare Association © Organisasjonsnummer: 893 785 272

  Vårt kontonummer:

 

 

0539 65 91 180

Kamboi    Agriculture and Welfare Association